Navigáció

Autósoknak

mosó kereső, tippek, tanácsok, előnyök ...

Nyelv

Történetünk

1974. december 17-én, a Liechtensteini Balzersban megnyitott, ma is működő autómosóval kezdte a Wilfried Vogt által alapított ETA Technik az Európában akkoriban jórészt ismeretlen magasnyomású lándzsás autómosást.

Hat évvel később a vállalat már maga gyártotta a mosókat Uniwash márkanév alatt, amit az ETA az ügyfélbarát önkiszolgáló rendszerek, a kíméletes tisztítás és a tökéletes tisztaság szinonimájaként hozott létre.

A Svájcra, Olaszországra és Ausztriára kiterjedő saját önkiszolgáló autómosó hálózatának fejlesztése mellett, aminek terjedését nagyban segítette a figyelemkeltő „Spritzen statt bürsten” azaz „Kefélés helyett spricceljen” jelmondat, a cég másokat is ellátott az innovatív automosó technológiájával. Az Uniwash mosók specialitása, hogy egyszerűen, mindössze két programmal biztosítják az autók tökéletes, foltmentesen csillogó tisztaságát, anélkül, hogy felhasználóikat kitennék a kefével való karcolások kockázatának.

1993-ban, miután a tehetséges fiatal mérnök, Szabó Zoltán személyében a cégalapító Wilfried Vogt megtalálja egy magyarországi cég vezetésére alkalmas társát, az ETA megalapítja magyarországi lányvállalatát, az Uniwash Kft.-t, hogy szervízhátteret biztosítson az 1990-es évek elején az OMV benzinkúthálózatában rohamos terjedő Uniwash autómosóknak.

A magyarországi lányvállalat 1995-től az Uniwash magasnyomású önkiszolgáló autómosók gyártásával is foglalkozik , amit 1999-től már a saját 1500 m2-es, Gyömrői úti üzemében végzett.

Cégünknél a termékfejlesztés is folyamatos, és idővel a Liechtensteini anyavállalatnál megszűnt az autómosók gyártása. A Guld márkanevű autómosók, porszívók és fordított ozmózis modulok már teljes mértékben az Uniwash Kft. saját fejlesztései.

2020-ban az alapítók visszavonulásának előkészítéseként az ipari automatizálásban és termékfejlesztésben jártas Kvalix Automatika Kft. lett az Uniwash Kft. tulajdonosa. Az Uniwash Kft. ekkorra már közel 700 mosóállást telepített és helyezett üzembe, melyeknek a szervizelését és mosószerellátását is magas színvonalon biztosítja. A 2020-as év új ipari csarnokba költözést és vállalatirányítási rendszer bevezetést is hozott a cég életébe.

2021-től az Uniwash védjegy korábbi anyacégünk, az ETA Technik autómosóhálózatában használatos, míg az autómosók gyártása és szervizelése immár Kvaliwash cégnévvel illetve márkanéven folyik tovább, kibővített termékfejlesztési kapacitásokkal.

Autómosó mint befektetés?

Autómosó mint befektetés?

Miért olyan népszerű befektetés egy magasnyomású önkiszolgáló autómosó állomás létesítése és üzemeltetése?

Tudjon meg többet
Autómosót nyitna?

Autómosót nyitna?

Akár van már telke, akár nincs még,
segítünk!

Tudjon meg többet
Számíthat ránk

Számíthat ránk

Kvaliwash autómosó
karbantartás és szervizelés.

Tudjon meg többet