Navigáció

Autósoknak

mosó kereső, tippek, tanácsok, előnyök ...

Nyelv

Mitől sikeres egy önkiszolgáló autómosó?

A sikeres működtetéshez nem elég a megfelelő telek és technológia kiválasztása, rengeteg múlik magán az üzemeltetőn is. Számos példát látunk arra, hogy tulajdonosváltozást követően egy magasnyomású önkiszolgáló autómosó megtöbbszörözze az árbevételét, ahogy ennek ellenkezőjével is találkozni lehet, amikor egy új üzemeltető tönkreteszi az addig jól menő mosót.

Fontos a marketingtevékenység, különösen a bevezető időszakban, elengedhetetlen az ügyfélbarát hozzáállás és nem lehet túlértékelni a technológia betartását, ami a jó mosás alapja. A Visszajáró, elégedett ügyfélkör megszerzésének és megtartásának ugyanis alapkövetelménye a jó mosás, ami tiszta, foltmentesen csillogó autót eredményez.

Mi kell a jó mosáshoz és hol lehet elrontani?

 • Minőségi mosószer – a Kvaliwash jól bevált Uniwash mosóporával ebben nem lehet tévedni. Kimagaslóan jó mosóhatás és adagolhatóság.
  Rengeteg csábító ajánlat éri az üzemeltetőket kétséges minőségű és hatású, de olcsó mosóporokat kínáló ügynököktől amivel élnek is sokan. A lehetséges hátulütők: egyenetlen, szállítmányonként vagy akár zsákonként változó szemcseméret miatt nehézkes adagolás. Ugyancsak az adagolást nehezíti a por tapadása, boltozódása. De talán ennél is rosszabb a magasnyomású szivattyúknak a fel nem oldódó részecskék miatt lerövidülő élettartatama, és arra is láttunk már példát, hogy a fel nem oldódott mosószer abrazív hatása miatt egy idő után fényüket vesztették a törzsvendégek autói.
 • Kellőképpen felmelegített mosóvíz, amivel biztosított a mosópor hiánytalan oldódása és a szennyeződések hatékony eltávolítása. Rossz ötlet ebből engedni.
  Ennek ellenére vannak olyan mosók amik a fűtési teljesítményből engedve nyerik az árversenyt, később pedig vevőket veszítenek amikor tartós csúcsüzemnél nem képesek tartani az előírt vízhőmérsékletet.
 • Mosópor mennyisége – hamar visszaüt, rosszul értelmezett spórolás a mosópor adagolásának visszafogásával lerontani a tisztítási hatékonyságot.
 • Nagyteljesítményű magasnyomású szivattyúk a megfelelő mennyiségű és nyomású mosóvízhez. A Kvaliwashéhoz hasonló prémium mosókban ennek a technológia nem, csak az üzemeltető tehet keresztbe azzal, hogy elmulasztja a rendszer elengedhetetlen időszakos karbantartását, vagy a nyomásérték visszafogásával próbálja csökkenteni az energiaszámlát, ami a felhasználók elmaradásával szokta megbosszulni magát.
 • Minőségi öblítés – a mosás végén a mosószeres víz eltávolítása, a járművet fényesítő és esővizet lepergető bevonat képzése, végül pedig a demineralizált vízzel, azaz permeátummal öblítés biztosítják a cseppmentesen száradó fényes végeredményt.
  A Kvaliwash mosók nagy kapacitású fordított ozmózis rendszere lehetővé teszi, hogy mindezt egyetlen programba zsúfolhasssuk, így a felhasználók nem kényszerülnek programváltásra, a teljes öblítési folyamat fordított ozmózissal előállított permeátummal történik, amit a hozzá adagolt Kvalibrill öblítőszer tesz tökéletessé.
  Nem ritkaság a költségtakarékosságból elkövetett alulméretezés – az ilyen mosóknál tartós folyamatos üzem esetén kifogy a permeátum, olyankor az öblítés sima vízre vált amitől a száradás nem lesz cseppmentes
Autómosó mint befektetés?

Autómosó mint befektetés?

Miért olyan népszerű befektetés egy magasnyomású önkiszolgáló autómosó állomás létesítése és üzemeltetése?

Tudjon meg többet
Autómosót nyitna?

Autómosót nyitna?

Akár van már telke, akár nincs még,
segítünk!

Tudjon meg többet
Számíthat ránk

Számíthat ránk

Kvaliwash autómosó
karbantartás és szervizelés.

Tudjon meg többet